20 Mayıs 2014 Salı

Gebelik Hesaplama

Gebelik Hesaplama Bilinmelidir ki doğum haftası ve gebelik, adet gününe göre hesaplanır. Bu yüzden hesaplayıcı araçlar bazen bizi yanıltabilir. Daha kesin ve net sonuçlar ultrason ölçümü ile karşılaştırılması gerekmektedir.

 Hamile anne adaylarının büyük bir kısmı gebelik haftasını kendi hesaplar veya doktorundan öğrenir. Fakat, her iki durumda da haftaları karıştıran, veya unutan yada yanlış hesap yapan anne adayları da bulnumaktadır. Kafa karıştıran uyumsuzlukların çıkması ile de 1 ayın tam 4 hafta hesağladıklarındandır halbuki 1 ay 4 hafta 3 gündür hatalar buradan kaynaklanmaktadır. Bu sebepten dolayı gebelik hesaplama "Kaç ay bitti, kaç aya girdim, kaç aylık gebeyim, kaç haftalık hamileyim" gibi sorularla kafanızı karıştırmayın.

Önemli olan olay ay olark hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelikte olan herşey haftalara göre hesaplanır ve haftalara göre yapılır. Gebelik toplam 40 haftadır ve doğumların çoğu 38-40 hafta arasında olur. Bazen 41.haftada da doğum gerçekleşebilir. kaynak: http://www.hamilelikte.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder